Loader Logo

Over het project

meerminder

Hoe haal je meer kwaliteit uit het leven door het met minder te doen? De Tartaren geven je antwoord op deze vraag in een reeks van korte filmpjes. Elke week krijg je een individuele, korte en krachtige vertelling te zien gegoten in een unieke audiovisuele ervaring.

De verhalen vertrekken vanuit de persoonlijk achtergrond van de Tartaren. Soms komt de keuze voor minder uit ideologie, soms uit noodzaak. Het geheel vertelt een groot verhaal over onze samenleving, zijn systemen, de verhoudingen tussen mensen en de keuzes die ze maken.

3 verschillende versies op 3 jaar tijd: van theater tot film. Hier het traject van meerminder:

SEO
Repetitieproces

Fase 1: Brainstorm (maart - april 2019)

Alle mogelijkheden om meer kwaliteit te halen uit minder, worden op tafel gegooid. Twee grote lijnen komen bovendrijven:

het materiële kiezen voor minder: bv. ontspullen, consumptiedrang

het mentale kiezen voor minder: bv. leren ‘nee’ zeggen, minder stress

Fase 2: Schrijven en repeteren (mei - juni 2019)

Elke Tartaar gaat individueel met een van de vier regisseurs aan de slag. De spelers creëren zelf hun verhaal en worden daarbij gecoacht. De verhalen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen of fascinaties en zijn gevoed door research.
SEO
Verschillende versies: van theater tot film

Versie 1: installaties op pleinen (2019)

De Tartaren vertellen hun verhalen in verschillende vertelvormen in verschillende installaties verspreid over pleinen op festivals. Een intieme één op één vertelling, een kringvertelling, betoog op de speakers’ corner: het publiek bepaalt zelf zijn route. Onder andere gespeeld op de Zomer van Antwerpen, Uitwijken Brugge en OPEK Leuven.

Versie 2: corona-proof installaties (2020)

Een aangepaste corona-versie: de intieme vertellingen worden omgevormd naar verhalen grotere afstand. Gespeeld op Leuven Plage “De zomer van 2020

Versie 3: filmverhalen (2021)

De nieuwste variant van de verhalen: film! Per verhaal zoeken de Tartaar en regisseurs de ideale vorm en locatie voor de verfilming. De verhalen worden getransformeerd naar korte, krachtige filmvertellingen.
SEO